Home
Nieuws
Biografie
Foto's Teun
Schilderijen
Galerie
Expositie's
Geldrop Expo 2015
Waalre Expositie
Borstbeeld/ Buste
Geldrop 2010
Te Koop
Contactformulier

 

TEUN GIJSSEN, TERECHT BEKEND: EXPOSITIE DE RUIMTE TE GELDROP

Op 31 oktober 2010 opent om 15.00 uur in ‘de ruimte’ aan de Molenstraat 2 in Geldrop de expositie van de Geldropse kunstenaar Teun Gijssen. Tot en met 19 december 2010 kunt u bekend en onbekend werk van deze kunstenaar bewonderen in het voormalige postkantoor van Geldrop. Sommigen van u kennen hem vanwege zijn opvallende verschijning, fietsend met zijn lange witte baard flapperend in de wind en een schilderij onder de arm.

De Stichting Vrienden van Musée Teun Gijssen, opent officieel de expositie op 31 oktober 2010 om 15.00 uur. De opening wordt muzikaal omlijst door Louis Staals. Natuurlijk ontbreekt ook het originele Teun Gijssen brood van Bakkerij van den Broek niet!

Bijna twee jaar geleden is de Stichting Vrienden van Musée Teun Gijssen gestart met het project ‘Teun Gijssen; onterecht onbekend’. Doel van het project was het op de kaart zetten van het werk van Teun Gijssen in Nederland. Nog steeds is de Stichting hard aan het werk deze man de roem te schenken die hij ook in Nederland verdient. Teun Gijssen schilderde uit zijn hart en hield zich niet aan voorgeschreven richtlijnen: ‘Ik wil niet verankerd zijn, zoek mijn eigen weg wel’, waren zijn letterlijke woorden. Zijn oeuvre is niet onder een noemer te brengen. Realistische, impressionistische en expressionistische werken: u mag het zelf benoemen. Wel is elk werk duidelijk te herkennen als van Teun, door zijn eigen karakteristieke stijl.

Vanaf 31 oktober kunt u zijn werk komen bewonderen: 7 weken lang worden bekende en onbekende werken van deze eigenzinnige kunstenaar geëxposeerd.

Op 7 februari 2010, de dag dat Teun 100 jaar zou zijn geworden, is het boek ‘100 pagina’s Teun Gijssen’ met trots door de Stichting gepresenteerd. Het boek is succesvol ontvangen en nog steeds te koop in verschillende winkels en via deze site te koop.

Wij van de Stichting Vrienden van Musée Teun Gijssen en ‘de ruimte’ hopen u te mogen ontmoeten op de opening van ‘100 jaar Teun Gijssen, terecht bekend’, of op één van de andere expositiedagen.

 

 

 


UA-35786558-1