Home
Nieuws
Biografie
Foto's Teun
Schilderijen
Galerie
Expositie's
Geldrop Expo 2015
Waalre Expositie
Borstbeeld/ Buste
Geldrop 2010
Te Koop
Contactformulier

3 nov t/m 15 dec Expo Teun Gijssen

 

  

 

  

Werk van de paradijsvogel Teun Gijssen opnieuw geëxposeerd

Vanaf heden geopend in het voormalig pand van de Phone House aan de Langstraat 2 in het centrum van Geldrop een tijdelijke verkoopexpo met werken van de excentrieke Teun Gijssen. Een kunstenaar met reizigershart, maar die zich in zijn eigen thuis gedurende zijn leven steeds verder inbouwde met zijn eigen schilderwerken.

 

Voor Teun Gijssen is schilderen een manier van leven geweest. Hij schilderde niet alleen op doek, maar ook op allerlei andere materialen die hem voorhanden kwamen. Het lijken wellicht schetsen, maar het zijn veelal ook prachtige, op zichzelf staande werken. Op de verkoopexpo in de Langstraat is dit werk te zien, naast bekend werk en meer nog niet eerder vertoonde werken uit de privécollectie van familieleden van Teun.

 

De heren Graff en Evers, bestuursleden van de Stichting Vrienden van Musee Teun Gijssen hebben de handen weer ineen geslagen om in de komende sfeervolle wintermaanden verschillende werken van Teun Gijsen te exposeren. Volgens de heren werd het  weer tijd om aandacht te geven aan de paradijsvogel Teun Gijssen, een van de meest excentrieke figuren die Geldrop heeft gekend. De werken uit de ruimte achter de boerderij van de heer Evers die een tijd als exporuimte is gebruikt, zijn ook verhuisd naar de Langstraat. Nog steeds zijn de heren op zoek naar mogelijkheden voor een permanente expositie, dus mocht u daar ook ideeën over hebben, dan komen zij graag met u in contact.

Teun Gijsen, geboren op 7 februari 1910 en gestorven op 8 februari 2003, heeft gedurende zijn leven veel ‘beeldmateriaal’ op doek vastgelegd met penseel of paletmes. Beeldmateriaal dat hij in zijn hoofd bewaarde tijdens zijn vele reizen, of waar hij ter plekke schetsen van maakte, en die hij meestal thuis weer verder verwerkte tot kleurrijke schilderijen en wonderbaarlijke vertellingen. Vertellingen in beeld gebracht waarbij we vaak moeten gissen naar het verhaal dat erachter ligt. Maar je kunt zien en voelen dat het verhalen zijn.

Wilt u ook de door Teun in beeld gebrachte verhalen komen bewonderen, en (weer) eens wandelen door het hoofd van deze inmiddels steeds bekendere kunstenaar? Dan kan dat natuurlijk. Kom gerust langs tijdens de openingstijden of bel om een afspraak te maken met 06 - 537 65 393 (Ad Evers). De openingstijden zijn:

Woensdag en zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur

 

  


UA-35786558-1